Debiteurenbeheer in de Komkommertijd

Tijdens de zomermaanden doet heel B.V. Nederland het een beetje rustiger aan. Dat heeft zo zijn voor- en zijn nadelen. Lees hier wat dat nu met uw debiteurenbeheer te maken heeft.
Lees verder...
Nieuws afbeelding

Acquisitiefraude en Spooknota's, Wat kunt u er tegen doen?

Het is gebeurd voor u er erg in heeft. Een relatief lage nota komt op de verzamellijst en wordt einde van de dag “op de grote hoop” meebetaald. Een medewerker reageert goedbedoeld op een vaag mailtje zonder met u te overleggen. En plotseling zit u vast aan een langlopend advertentiecontract voor een lullig bedrijfsblaadje of heeft u betaald voor de “eervolle” vermelding op een website die nog nooit een bezoeker heeft gehad. Wat kunt u doen om acquisitiefraude te voorkomen, en wat kunt u doen als u toch slachtoffer bent geworden.
Lees verder...
Nieuws afbeelding

Bent u ook al AVG-moe?

Uw mailbox zal, net als die van ons, vorige week zijn volgelopen met nieuwsbrieven over de nieuwe privacywetgeving. Wij horen en merken dat de stortvloed aan AVG-mailingen ervoor zorgt dat veel berichten ongelezen worden weggeklikt. Daarom hebben wij onze berichtgeving een weekje uitgesteld, omdat we het toch belangrijk vinden dat u weet hoe Korenhof en Partners met gegevens omgaat.
Lees verder...
Nieuws afbeelding

Help, mijn pand is gekraakt. Wat nu?

Sinds de Wet Kraken en Leegstand uit 2010 is kraken illegaal en dus strafbaar. Dat is mooi zou je denken. Als uw pand wordt gekraakt belt u de politie, net als wanneer er bij u is ingebroken, en de politie gaat achter de boeven aan. Toch?
Lees verder...
Nieuws afbeelding

Gemeenschap van goederen vóór en ná 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 is er iets veranderd in het huwelijksgoederenrecht. Hierdoor zijn partners niet meer automatisch in algemene gemeenschap van goederen gehuwd. Dit heeft ook invloed op de wijze waarop een vordering kan worden verhaald. Hieronder een korte uitleg.
Lees verder...
Nieuws afbeelding