Tarieven en afspraken Gerechtsdeurwaarders op de schop

Verordening Grenzen tariefmodellen gerechtsdeurwaarders & de Commissie Oskam Dit keer een iets langere nieuwsbrief omdat het onderwerp te belangrijk is en te veel omvattend om terug te brengen naar het formaat van één A4. Er is een aantal ontwikkelingen waardoor er wellicht dwingende regels komen voor de contracten die deurwaarders met hun klanten hebben gesloten. Daarnaast ligt er een voorstel tot aanpassing van de tarieven voor de ambtshandelingen van deurwaarders. Heeft u een contract met een deurwaarder? Dan kan er ook voor u het nodige veranderen. Ga op tijd het gesprek aan met uw deurwaarder.
Lees verder...
Nieuws afbeelding

De kosten om te procederen veranderen

Wijziging van de Wet griffierechten burgerlijke zaken. De deurwaarder wordt vaak verweten dat door zíjn toedoen een debiteur op kosten wordt gejaagd. Ik heb in een eerder artikel al eens voorgerekend dat de kosten van de deurwaarder de afgelopen jaren nauwelijks zijn toegenomen. Het zijn de griffierechten die in 2011 naar absurde hoogte zijn gestegen. De politiek wordt langzaam wakker en de minister komt met een wetsvoorstel tot aanpassing.
Lees verder...
Nieuws afbeelding

Deurwaarder maakt het verschil

Introductie van de Schuldenwijzer! Korenhof en Partners zet zich als deurwaarder in om contact te krijgen met de schuldenaar. Daarbij leggen wij uit dat we op zoek zijn naar een oplossing. De meeste schuldenaren gaan graag dat gesprek met ons aan, maar geven aan onvoldoende overzicht in hun schuldenpositie te hebben. Om daarbij te helpen introduceren deurwaarders de Schuldenwijzer.
Lees verder...
Nieuws afbeelding

een incasso-bureau dreigt, een incasso-deurwaarder Doet!

Da's slechts een van de vele verschillen tussen een incassobureau en de gerechtsdeurwaarder met een incassopraktijk. Dreigbrieven zijn passé, aldus de directeur van een groot incassobureau. Dreigen heeft een negatief effect en daarom is in nieuwe aanmaningen het dreigen met hoge kosten en rechter verdwenen, zo mochten wij lezen in diverse landelijke bladen. Terug naar maatschappelijk verantwoord incasseren, heet dat dan. Tja, wat je nooit hebt losgelaten, hoef je ook niet terug te pakken. Wat tegenwoordig "maatschappelijk verantwoord" heet noemde mijn moeder vroeger "goed fatsoen". En dat fatsoen is altijd het uitgangspunt voor onze incassowerkzaamheden gebleven.
Lees verder...
Nieuws afbeelding