Gemeenschap van goederen vóór en ná 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 is er iets veranderd in het huwelijksgoederenrecht. Hierdoor zijn partners niet meer automatisch in algemene gemeenschap van goederen gehuwd. Dit heeft ook invloed op de wijze waarop een vordering kan worden verhaald. Hieronder een korte uitleg.
Lees verder...
Nieuws afbeelding

De Koninklijke weg bewandelen

The Kingsroad is the longest and grandest highway in the Seven Kingdoms, running from Castle Black at The Wall all the way south to the capital city of King’s Landing, passing Winterfell along the way.
Lees verder...
Nieuws afbeelding

Vindt u belasting betalen leuk? Lees dan niet verder

Als uw factuur niet betaald wordt zit u met een dubbele strop. U heeft niet uw geld gekregen, maar wel al BTW afgedragen. Hoe gaat u hier op een slimme manier mee om.
Lees verder...
Nieuws afbeelding

Waar begint goed debiteurenbeheer?

Al in de 16e eeuw wist men het: “Als het kind verdronken is, dempt men de put.” Het kalf kwam pas rond de 17e eeuw in de uitdrukking terecht, misschien wel door Duitse invloed. In Duitsland was het spreekwoord: “Wenn’s Kalb gestohlen ist, bessert der Bauer den Stall.” Het komt in ieder geval allemaal op hetzelfde neer: pas als er iets flink fout is gegaan gaat men nadenken over maatregelen.
Lees verder...
Nieuws afbeelding

Werknemers in de schulden

Vaak merkt u als werkgever pas dat een werknemer in de financiële problemen zit als de gerechtsdeurwaarder zich bij u meldt voor het leggen van een loonbeslag. Eén werknemer met schulden kan u als werkgever wel tot 13 duizend euro per jaar kosten. Wat kunt u als werkgever nog preventief doen, en wat zijn de regels als er eenmaal beslag is gelegd.
Lees verder...
Nieuws afbeelding