Gat in m€ hand, L€kker luchtig!

 

Korenhof en Partners Gerechtsdeurwaarders doet mee met een nieuw project genaamd $tiel.

Het project wil jongeren van 17 t/m 35 jaar uit de Haagse regio helpen om financieel meer zelfredzaam te worden. In 13 weken tijd worden de deelnemers met praktische workshops en doelgerichte hulp klaargestoomd om financieel hun broek op te houden. Dat kan bijvoorbeeld door meer overzicht te creëren in hun financiën, door de jongeren te leren budgetteren of door hen naar werk of naar een betere baan te begeleiden.

(tekst loopt door onder de afbeelding)


Een hoop jongeren in de Haagse regio lopen vast in hun ambitie om vooruit te komen in het leven. Ze hebben wat pech gehad of gewoon een paar verkeerde keuzes gemaakt. Ze hebben van huis uit niet de juiste tools meegekregen, of lopen vast in het oerwoud van regels en wetten. Het project $tiel helpt deze jongeren op de juiste weg met doelgerichte en persoonlijke hulp. In een overzichtelijk traject van 13 weken gaat een team van professionals gestructureerd met de jongeren aan de slag.

In 4 rondes - 1) kennis & begrip 2) orde & overzicht 3) inkomen genereren 4) nazorg - worden de deelnemers geholpen bij het meer financieel zelfredzaam worden. Voor de ene deelnemer zal het zwaartepunt liggen bij het inzichtelijk maken van inkomsten en uitgaven, bij de ander op het vinden van een betere baan of het überhaupt aan de bak komen. Na het project kunnen de deelnemers blijvend een beroep doen op de kennis en hulp van het $tiel-team en krijgen de jongeren een officieel certificaat dat ook op het CV een meerwaarde heeft. Het project wordt uitgevoerd onder regie van stichting Nelis en wordt ondersteund door Aegon.

Als gerechtsdeurwaardersorganisatie kan Korenhof en Partners een waardevolle bijdrage leveren aan dit project. Naast heldere uitleg, tips & tops over budgetteren en het maken van een financiële planning zal Korenhof en Partners de deelnemers helpen bij het beantwoorden van officiële brieven en het wegwijs worden in het woud van regels en wetten.

Kent u ambitieuze jongeren die deze springplank verdienen, laat het ons dan snel weten of meld ze aan via anke@stichtingnelis.nl of 06 8681 0233.

Doe mee, en geef samen met Korenhof en Partners deze jongeren een kans.

Patrick van der Pas
Gerechtsdeurwaarder
 

 

 

 

Nieuws afbeelding