Cijfers zijn saai!

 

Cijfers zijn saai! Had ik u met die titel?

Als rond verkiezingstijd één exitpoll wordt gehouden is de interpretatie bij het NOS Journaal vaak anders dan die bij RTL Nieuws. Cijfers op zich zelf zeggen dus helemaal niets. Het gaat om de duiding. En duiding is allerminst saai.

Ik gebruik het voorbeeld van de exitpolls vaak bij klanten als ze mij vragen om rapportages aan te leveren. Mijn tegenvraag is dan wat de klant nu precies wil weten of meten.

Het is vrij eenvoudig om alle data die ik voor een klant heb “over de schutting” te gooien, maar wat gebeurt er dan met die data. Interpreteert de klant de gegevens wel zoals ik ze bedoel. Als mijn kantoor op basis van deze data wordt vergeleken met een concurrent, worden er dan wel appels met appels vergeleken. Lukt het de klant om uit alle gegevens de juiste data te extraheren.

 

Om al deze valkuilen te voorkomen bespreek ik graag wat de klant wil weten en meten en met welk doel. Samen spreken we dan definities af en stellen we een dataset of standaard rapportage op.

 

En met een goede duiding zijn cijfers alles behalve dan saai. Cijfers leveren dan bruikbare stuurgegevens op en maken het effect van de gekozen strategie meetbaar.

 

Sinds kort werkt Korenhof en Partners samen met Cwize. Hierdoor kunnen wij nog beter voldoen aan de vraag van de klant.

 

Meer weten over maatwerkrapportages van Korenhof en Partners, neem snel contact met ons op.

 

Met vriendelijke groet

Patrick van der Pas

Gerechtsdeurwaarder

 

 

Nieuws afbeelding